divendres, 12 de maig del 2017

Brussel.les

Vaig estar a Bèlgica amb el meu marit fa quatre anys.
Només vam visitar dues ciutats Brussel.les i Bruixes. Com si ens haguessim encaterinat amb la lletra B.

La raó del viatge ( com si calgués una raó per viatjar!), la raó de la tria, més ben dit, era poder visitar ciutats amb tradició puntaire.
Els punts que vaig aconseguir del tema puntes al coixí  ja els he mostrat en altres entrades.

Aquest primer punt és comprat a l' Atomium, un singular edifici creat per l'exposició de 1958. És curiósa la importància de construccions fetes per a aquests esdeveniments com la Torre Eiffel, El Palau Nacional... romanen com a icones de les ciutats per sempre, malgrat siguin fetes per a esdeveniments efímers.

Casa Museu de Victor Horta, em va encantar visitar-la. És preciosa. Els punts que hi vaig comprar són detalls arquitectònics de l'edifici. No cal dir que Brussel.les excel.leix per les seves obres d'Art Nouveau i Déco.




Aquest fragment de vitrall és de l' Hôtel Tassel.

En aquest museu també vaig comprar els imantats de Tintin:

A la botiga Tintin que hi ha al costat de la Grande Place no en vaig trobar cap. Aquests imants els torno a posar aquí perquè he perdut l' entrada que tenien dedicada😕.



Museu Magritte, l'obra de Magritte és una meravella.

"L'origen dels temes de Magritte té un punt de partida intel·lectual: el pintor se centra en la reflexió sobre situacions comunicatives concretes i les paradoxes entre la percepció i representació de la realitat. Per a Magritte, el llenguatge i la imatge pertanyen a sistemes regits per lleis particulars que no emmirallen la realitat, sinó que la substitueixen: el desconcert de l'espectador serà una constant en tota la seva carrera. Hàbil i meticulós en la seva tècnica, és notable per obres que tenen juxtaposició d'objectes comuns en contexts poc habituals, donant així un nou significat a les coses familiars. Aquesta juxtaposició es denomina sovint realisme màgic, del qual Magritte és el màxim representan".Wiki

Els quadres , els fragments dels quals estan representats en els punts són: Golconde,1953; Le beau monde,1963; L'empire des lumières 1954 i Le blanc-seing,1965.
A mi la que més m'agrada de totes és la tercera.


Després de redactar el post, he tingut una sensació extranya.Tinc molts dubtes. De les visites que us he anomenat no hi ha ni una que d'entrada recomanin a la pàgina web:





A los belgas les encanta


Aunque para los belgas el Museo del Cómic es un lugar de culto, a nosotros no nos gusta demasiado. Además, lejos de lo que pudiera parecer, no es un lugar divertido ni siquiera para los niños, ya que expone básicamente cómics en francés.

Importante pero no imprescindible


El Museo Magritte, a pesar de su corta vida, ya se ha convertido en uno de los principales reclamos turísticos de la capital europea. A pesar de ello y de su privilegiada ubicación en la Plaza Real, no nos parece una visita demasiado cautivadora para los que no estén interesados en un arte tan especial como es el arte surrealista.

Si tenéis tiempo de sobra

El Museo Horta es un lugar curioso, pero no es una de las visitas imprescindibles en Bruselas. Está situado en un barrio residencial algo alejado del centro pero, si vais a pasar varios días en la ciudad o estáis interesados en la arquitectura y la decoración, puede ser una buena idea visitarlo.

No merece la pena esperar colas

Aunque la zona del Atomium merece la pena ser visitada, entrar al interior de éste puede ser bastante decepcionante, máximo teniendo en cuenta las colas que suele tener la atracción.
Si visitáis la zona y queréis dar un paseo, en el parque de Laeken se pueden visitar algunos de los pabellones originales de la Expo. Destacan el pabellón chino y el japonés.
La web de turisme de Brusel.les està feta pel seu pitjor enemic? Pot ser una estratègia per eliminar turisme de la ciutat?😏No vaig atinar a visitar els llocs realment interessants de Brussel.les? Hauré de tornar-hi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada