dilluns, 8 de maig del 2017

Imants IV

Imants de més a prop. En tinc només cinc d'Espanya, dos de Catalunya i la resta són de museus de Barcelona (menys el Mnac).



Els quatre primers són de Teruel, que també existeix!, del Museo de Teruel i de la Fundación Amantes de Teruel. En els dos llocs val la pena una visita acurada.




El darrer és comprat al Museu del Prado, es tracta d'un fragment d'una obra de Frederic Leighton titulada "La bella dorment". Forma part d'una mostra de pintura victoriana que es va realitzar al Prado amb fons del Museu de Ponce de Puerto Rico.


El primer és del Museu de Montserrat, un fragment del Camí de la Cova  de Joaquim Mir, i el segon de la seu de Girona del Museu d'Arqueologia de Catalunya, aquest conjunt val la pena visitar-lo, com tota Girona, el lloc on està és el monestir de Sant Pere de Galligants, en una punta de la Girona antiga i a l'entrada de la Vall de Sant Daniel que per mi té una bellesa màgica.



De Barcelona:

Fundació Miró,fotografia de la seu de la col.lecció a Barcelona ( Josep Lluís Sert).

MUHBA, fotografia de Frederic Balell del carrer del Paral.lel l'any 1913.
Museu Picasso, dibuix del Quixot que es troba al Museu de Saint Denis, a prop de Paris.
Hospital de Sant Pau, fragment d'un mosaic.




Aquests són comprats al Caixa Forum amb motiu d'una exposició de pintura impresionista que van fer amb fons de la col.lecció Clark.
El primer és un fragment d'una obra de Renoir, El Palau Ducal de Venezia, de1881




El segon detall pertany a Banyistes de les illes Borromeo,1865-1870 de Corot





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada