divendres, 5 de maig del 2017

Imants

Dedicaré unes quantes entrades als punts d'imant i per variar una mica sortiré d'Espanya però no de la península.
Avui penjaré els de Portugal:
 Dues "Figures de convite", adquirides al Museu Nacional do Azulejo de Lisboa. Eren unes representacions de persones de servei que es posaven a les entrades de les cases per convidar a entrar.


Detalls de façanes amb rajoles de ceràmica i un cartell, suposo, del Fado do Cigarro.



Aquest darrer tant pot servir com a punt (sense el cordillet) o com a objecte per personalitzar el nostre equipatge. A dins es poden escriure les dades. El vaig comprar la darrera vegada que vaig visitar el Museu Calouste Gulbekian.

Domenico Ghirlandaio. Retrat d'una jove, Florència, 1485


Lalique té tota una sala dedicada



El Museu Gulbekian és el que més m'agrada dels que he vist en els meus viatges. No tant pel contingut, que és molt valuós però no és comparable a altres museus del món, sinó per com esta plantejat i resolt. Intentaré explicar-me.
És un museu amb una mida "humana". L'edifici i l'entorn interactuen de forma equilibrada i serena. Des de dins de les sales hi ha contacte amb l'exterior quan la iluminació dels objectes exposats ho permet. Hi ha zones de "descans" entre sales dedicades a diferents temàtiques on es pot gaudir de vistes al jardí exterior de tal manera que hom pot fer neteja "mental" i preparar-se per entomar de nou l'observació.
Les obres estan exposades amb suficient espai com per que no interfereixin unes amb altres. Disposades de tal manera que no pateixen reflexos incomodes de llum...
En fi, me n'hi aniria ara mateix!

2 comentaris:

  1. Mira que n'arribem a tenir de punts d'imant, però aquests no els haviem vist. Preciosos.
    Montse

    ResponElimina