dijous, 23 de novembre del 2017

Calders



Feia temps que tenia ganes de tornar a la Calders. La vaig conèixer el dia que la meva mestra de Sumi-e, la M Eugenia Manrique, va fer-hi la presentació del seu darrer llibre i alhora una exposició d'obres. Em va encantar l'espai. És un lloc on t'hi trobes bé.








El local, una antiga fàbrica de botons, al barri de Sant Antoni.
Una travessia cega del carrer Parlament, al passatge de  Pere Calders, que s'anomena així des de l'any 1999 en honor de l'escriptor i així consta al nomenclator de la ciutat:

Pere Calders, passatge de
Descripció:Pere Calders i Rossinyol (Barcelona, 1912 - 1994). Narrador, periodista i dibuixant. Publicà: La glòria del doctor Larén, Gent de l'alta vall, Aquí descansa Nevares, L'ombra de l'atzavara, entre d'altres. Col·laborà en el Diario Mercantil i en l'Avui. La seva obra assoleix, gràcies a la combinació de la fantasia i de l'humor, sovint satíric, un extraordinari to líric. Li atorgaren la Medalla d'Or al Mèrit Artístic.




A banda de l' encant de l'establiment, té el mèrit d'haver sigut la primera llibreria del món mundial que s'ha posat a la mateixa alçada que les fashion-joieries del passeig de Gràcia:




En el següent video teniu més detalls:



No és la única picada d'ullet, fixeu-vos a la bossa de paper:









Honoren a en Pere Calders amb elegància i enginy.
Un plaer tornar-hi. Molt, molt recomanable.


1 comentari:

  1. Pots estar segura que la propera vegada que vinguem a Barcelona li demanaré a en Domènec per anar-hi.
    Les fotografíes hi conviden.
    Montse

    ResponElimina