diumenge, 17 de desembre del 2017

Agon!

Amb el títol Agon! La competició a l'antiga Grècia, CaixaForum ens mostra tot un seguit d'obres del prestigiós British Museum amb l'objectiu de què arribem a una major comprensió de l'esperit competitiu grec.




La història de la Grècia antiga, tal com la coneixem, és plena d'actes heroics, triomfs de guerrers i èxits d'esportistes. L'èpica d'Homer, les victòries dels atletes olímpics o les aventures d'Hèracles, totes es caracteritzen per una intensa competitivitat. L'esperit competitiu dels antics grecs era present en tots els aspectes de la vida domèstica i religiosa. La rivalitat i la competició poden ser vistes com unes emocions negatives, però també poden tenir un sentit positiu, unificador i creador d'una cultura pròspera. Els grecs consideraven que es podia assolir l'excel·lència amb un equilibri entre la ment i el cos; a través de l'habilitat atlètica, buscaven un físic impecable, i a través de la filosofia, la ciència i l'apreciació de les arts, conreaven la ment.CaixaForum

Hi podem adquirir aquest bonic punt:




Encara roman oberta l'exposició d'Andy Warhol i ja han editat el punt de l'exposició, també es pot adquirir, com l'anterior a la Laie de Caixaforum:










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada