dijous, 22 de març del 2018

Francesc Masriera


Els Masriera van ser una nissaga d'artistes que  en orígen eren argenters. La marca Masriera en joieria no necessita explicació. És coneguda en el món sencer per la bellesa i la delicadesa de les seves peces.
No tan conegudes són altres vessants artístiques dels germans Masriera.
Dedico aquesta entrada a en Francesc perquè fa poc vaig poder adquirir quatre punts de llibre al Mnac que ofereixen fragments de les obres que el museu té d'aquest pintor en el seu fons.

En presència del senyor 1891







Després de ball, 1886




Quan passejo per les sales del primer pis del Mnac dedicades a l'art modern sempre m'aturo una mica més davant d'aquest quadre de Francesc Masriera. M'encantaria ser en aquesta cambra sentint la conversa.Les mirades, els posats, el ram a terra... fan pensar que la vetllada no ha sigut gaire reeixida, o no es això i el que hi ha es simple cansament?


Hivern de 1882, 1882 

Una curiositat respecte als germans Masriera:




Al número 70 del carrer de Bailén, a prop de la Plaça Tetuán, hi ha un edifici força original que va ser construït pels artistes com a taller, allà hi treballaven i exposaven les seves obres.
A l'actualitat sembla ser que pertany a una comunitat religiosa i no se li coneix cap activitat.
Diuen que van voler reproduir la façana del temple romà de Barcelona.






I una mica masons també durien ser, no us sembla?









2 comentaris:

  1. Una mica masons? jo diria que molt. Fixat amb el edifici de la biblioteca museu Balaguer(masó)i ja hem diras.t'el envio per correu electronic

    ResponElimina
  2. Molt bé, no m'he documentat en quan a la pertinença dels Masriera a la Maçoneria, però el griu, el gust pel classicisme, les estrelles dins el cercle..., originàriament hi havia unes escultures a l'entrada que han desaparegut ves a saber què representaven. el cert és que avui en dia malgrat la bellesa del lloc, et fa com un calfred en passar-hi, no m'estranyaria pas que també hi hagués alguna llegenda paranormal. Que a Barcelona ciutat n'hi ha un grapat.

    ResponElimina